Általános információk

Regisztráció

1. lépés

Legegyszerűbben a Kapcsolat menüpontban levő adatok kitöltésével tudsz kapcsolatba lépni velünk. Itt a következő adatok megadása szükséges:
-Név
-Érvényes e-mail cím (ezen keresztül kommunikálunk, ide küldjük el a belépéshez szükséges információkat)
-Üzenet, ami kötetlen formájú, de néhány fontos információt kell, hogy tartalmazzon, ilyenek az iskolád OM azonosítója, hány darab tokenre van szükséged, hogy ezek a Pályaorientáció és/vagy a Farm regisztrációhoz szükségesek.
Ezt mi megkapjuk és a válaszlevelünk elolvasásával a regisztráció a következő fázisba lép.

2. lépés

Egy alább látható formátumú levelet kapsz:


Ennek alapján tehát 3 darab, 10 napon belül felhasználható, korlátlan játékidőt biztosító tokennel rendelkezel a programokba való regisztrációhoz. Ezek után a levélben említett Bejelentkezés/Váltsd be a tokened menüpontban tudod aktiválni a tokened.

3. lépés

A Bejelentkezés/Váltsd be a tokened menüpontban a státuszodat kell kiválasztani, ami azt jelenti, hogy van –e már accountod a www.famta.hu-n vagy nincs. Ez praktikusan azt jelenti, hogy játszottál már a FAMTA Pályaorientációval vagy nem. Nézzük azt az esetet,

  • ha még új felhasználó vagy.

    Ebben az esetben a játékosnevedet (felhasználónév, account) kell megadni, aminek természetesen egyedinek kell lenni. Olyan nevet adj meg, amit szeretnél hogy a program különböző helyein megjelenjen (Lehet ez a teljes neved, de a beceneved, vagy akár egy fantázianév is.) A kétszeri jelszómegadás a Te biztonságodat szolgálja, hiszen nagy valószínűséggel így biztosan azt írod be, amit szeretnél. A jelszóra vonatkozó szabályok: 8-20 karakter hosszú kell hogy legyen, és legyen benne legalább egy szám, és legalább egy nem ékezetes kisbetű, valamint legalább egy nem ékezetes nagybetű. Az ékezetes illetve a speciális karakterek használatát kerüld. Ezután egy érvényes e-mail címet kell megadni, ide fogjuk küldeni például –feltéve ha kérsz- jelszófrissítést. Ezután kell megadni a kapott tokent. Az Általános szerződési feltételek elfogadásával a regisztrációs folyamat lezárult. Nézzük a másik esetet,

  • ha már regisztrált felhasználó vagy.

    Ebben az esetben a regisztrált felhasználónév és jelszó páros után kell megadni a tokent. Ennek olyankor lehet értelme, ha eddig csak az egyik programot érted el, de mostantól a másikat is el szeretnéd érni vagy abban az esetben, ha jogosultsági időt szeretnél hosszabbítani.

Felhívjuk a figyelmed, hogy a tokenaktiválást 10 napon belül kell megtenni, ezután nem lesz felhasználható. Továbbá a regisztrációt követően, 150 nap inaktivitás után emlékeztető emailt kapsz,


Bejelentkezés

Ha már van felhasználói neved és jelszavad, akkor a bejelentkezés menüponttal tudsz bejelentkezni bármelyik játékba. Ha ezt nem teszed meg a játékokba való belépéskor egy erre vonatkozó figyelmeztetést kapsz. A bejelentkezést választva tudod elérni a tokened beváltását, de itt tudsz új jelszót kérni, ha elfelejtetted a korábban kapott jelszavad. Ha bármilyen problémád van a kapcsolat menüpontot is el tudod érni innen.
Amennyiben sikeres volt a bejelentkezésed a felhasználó neved megjelenik az ablak jobb felső sarkában és elérhetővé válnak a játékok, valamint a kijelentkezés lehetősége és a prfilbeállítás menüpontja is.

Kezdőlap

A kezdőlapon taláhatjuk meg a program rövid leírását is.

A portálon található program az elterjedt böngészőkkel használható. A fejlesztők elsősorban a Google Chrome böngészőjét ajánlják. A FAMTA Pályaorientáció program a www.famta.hu címről indítható.

Jó tanulást és jó játékot kívánunk kicsiknek és nagyoknak!

KAPCSOLAT

Örömmel vesszük minden FAMTA Pályaorientáció felhasználó mindennemű észrevételét, mellyel a program továbfejleszthető. Az esetleges programhibák javításáról is a jelzést követően megpróbálunk mihamarabb gondoskodni.
A pedagógus kollégák tesztkérdések bővítésre vonatkozó javaslatait is rövid időn belül beépítjük a meglévő kérdések közzé.
Észrevételei(te)ket jelezheti(te)k  egyrészt a  hivatalos kapcsolattartási  oldalon, ami  a felső Kapcsolat menüből, vagy ide kattintva elérhető. A visszajelzések megtehetők e-mailben is az support [kukac] famta.hu címre küldött elektronikus levélben is.
Visszajelzései(te)k értékesek számunkra, azokat munkatársaink feldolgozás után a lehető legrövidebb időn belül próbálják megválaszolni.

PROFILBEÁLLÍTÁS

A profilbeállítás a felhasználói lehetőségeid megadására szolgál, és többféle lehetőséget biztosít.

1. Általános információk
Ez a lehetőség megmutatja, hogy milyen néven és mikor regisztráltál és meddig használhatod a programot.

2. E-mail cím megváltoztatása
Ha a regisztrációt követően megváltozott az e-mail címed, itt adhatod meg, hogy a leveleket ezt követően az új címedre tudjuk küldeni.

3. Jelszó megváltoztatása
Ha meg szeretnéd változtatni a jelszavadat, megteheted ebben a menüpontban. A régi jelszó megadását követően, meg kell adnod kétszer az új jelszót. Ezt követően majd az új jelszavaddal tudsz belépni.

4. Felhasználói felület beállításai
Ebben a menüpontban tudod bekapcsolni, hogy a programok egyes részein az animációk működjenek, avagy sem.

5. FAMTA Pályaorientáció beállítások
A program beállításait itt tudod megváltoztatni az alábbiak szerint:
• Oldalsúgók
    Be/ki tudod kapcsolni, hogy a pályaorientáció egyes oldalainak súgói játék közben automatikusan megjelenjenek-e.
• FAMTA pályaorientáció kvíz állapot
    A kvízben elért korábbi eredményeidet törölheted itt. Főként akkor hasznos, ha új játékot kezdesz.
• FAMTA Pályorientáció-felhasználói adat alapállapot
    Ha befejeztél egy játékot, adataidat törölheted, és új játékot kezdhetsz, új szakmával, új életvitelt választva.
    Hasonlítsd össze a lehetőségeket és játssz minél többet a FAMTA Pályaorientáció játékával.

Jó játékot, eredményes tudásgyarapítást kívánunk minden felhasználónknak!